slider-residentie-def-1820x330

VREDE & RECHT

Den Haag is ook de stad van het internationale recht. In 1913 werd het, op de landgoederen Rustenburg en Buitenlust gebouwde, Vredespaleis geopend. Het motto van het Vredepaleis, is Vrede door Recht. In dit rijksmonument werden diverse vredesconferenties belegd en zijn nu het Internationaal Gerechtshof en het Permanente Hof van Arbitrage gevestigd. In het Vredespaleis worden regelmatig evenementen georganiseerd voor organisaties die naar vreedzame oplossingen zoeken voor internationale geschillen.

binnenhof-blok-def-1460x860

VREDESPALEIS

Het oorspronkelijke ontwerp in de stijl van de neorenaissance van architect Louis Cordonnier bevatte vier torens, maar daarvoor was het door Andrew Carnegie beschikbare gestelde budget niet toereikend. Het aantal torens van het Vredespaleis werd daarom teruggebracht van vier naar twee. In de torens zijn de rechtszalen gehuisvest, de belangrijkste vertrekken in het gebouw.


Er is een bezoekerscentrum bij het Vredespaleis, maar er worden slechts een aantal weekenden per jaar rondleidingen gegeven.


In Den Haag is tevens het Internationaal Strafhof gevestigd, een permanent hof voor het vervolgen van personen die verdacht worden van genocide, misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden.

ONTDEK DEN HAAG


noordeinde-def2-410x201

HOFSTAD

Overal in de stad is de bijzondere band van de Koninklijke Familie met Den Haag zichtbaar. Een koninklijke wandeling langs alle paleizen en historische locaties maakt de verbondenheid van ons vorstenhuis met deze stad bijna tastbaar.

hotel-omgeving-dh-evenement1

RESIDENTIE

Normaal gesproken bevinden de parlementsgebouwen van waaruit een land bestuurd wordt, zich in de hoofdstad. Nederland vormt hierop een uitzondering. Hier wordt geschiedenis geschreven en de toekomst van onze democratie bepaald.

maurtishuis-def-410x201

MUSEA & THEATERS

De binnenstad van Den Haag telt vele musea en theaters. Kunst- en cultuurliefhebbers komen hier volop aan hun trekken. In de nabijgelegen theaters kunt u kiezen uit een ruim aanbod van muziek-, toneel-, dans- en cabaretvoorstellingen.

Reserveer een tafel
Cookie-instellingen
Selecteer de gewenste cookie-instellingen: