slider-musea-def-1820x330

MUSEA & THEATERS

De binnenstad van Den Haag telt vele musea en theaters. Kunst- en cultuurliefhebbers komen hier volop aan hun trekken. Van de wonderlijke prenten van grafisch kunstenaar M.C. Escher en wereldberoemde schilderijen uit de Gouden Eeuw, tot aan het grootste schilderij van Nederland. U kunt ze allemaal bekijken in de nabije musea. Fans van de vermaarde Haagse schrijver Couperus, kunnen alles over deze literaire grootheid te weten komen in het Couperus Museum. In de nabijgelegen theaters kunt u kiezen uit een ruim aanbod van muziek-, toneel-, dans en cabaretvoorstellingen.

escher-museum-1460x860

ESCHER IN HET PALEIS

De Nederlandse graficus Maurits Cornelis Escher verwierf internationale faam met zijn fantasierijke prenten, litho’s en houtsneden. Hij is vooral bekend om zijn regelmatige vlakvullingen, optische illusies en ‘onmogelijke voorstellingen’. In het Escher museum is een permanente collectie van topstukken van deze unieke kunstenaar tentoongesteld waaronder het indrukwekkende Metamorphose I.

MAURITSHUIS

In dit museum hangen werken van oude meesters zoals Rembrandt en Vermeer. De beste Nederlandse schilders uit de Gouden Eeuw zijn in het Mauritshuis vertegenwoordigd. Topstukken zoals Vermeers Meisje met de parel, De Anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter zijn onderdeel van de permanente collectie van het museum.

maurtishuis-blok-def-1460x860
mesdag-blok-1460x860

PANORAMA MESDAG

Panorama Mesdag is een cilindervormig panoramaschilderij van 14 meter hoog met een omtrek van 120 meter. In 1881 schilderde de kunstenaar Hendrik Willem Mesdag dit vergezicht op de Noordzee, de duinen, Den Haag en Scheveningen. Hij behoorde tot de Haagse School. Op het panorama heeft Mesdag in plaats van zijn handtekening te zetten, zijn vrouw Sientje afgebeeld zoals gebruikelijk was bij panoramaschilderijen.

COUPERUS MUSEUM

Bent u een fan van de literaire meesterwerken Eline Vere, De Stille Kracht en Van oude menschen, de dingen, die voorbij-gaan? Of misschien raakte u geïnteresseerd toen u op het Lange Voorhout langs het standbeeld van Louis Couperus liep? Hoe dan ook, een bezoek aan het Couperus Museum is altijd een goed idee. In de charmante parterre van het pand aan de Javastraat komt u alles te weten over deze literaire grootheid en zijn wisselende tentoonstellingen te zien. Deze geliefde Haagse schrijver wiens werk al meerdere malen verfilmd werd, spreekt nog steeds tot de verbeelding.

blok-museum-couperus-def-1460x860
blok-meermanno-def-1460x860

MUSEUM MEERMANNO

Museum Meermanno is het Huis van het Boek en ligt op loopafstand van Hotel Des Indes. Het museum heeft een grote verzameling middeleeuwse handschriften en vroege drukken, maar ook een collectie van 1515 miniboekjes waarvoor een miniatuurbibliotheek werd gebouwd naar het model van een poppenhuis. Er zijn doorlopend tentoonstellingen over alles wat met boeken te maken heeft, zoals illustrators, boekdrukkunst, en letterontwerpers.

THEATERS

Hotel des Indes is de ideale uitvalbasis voor een bezoek aan een van de vele theaters in het centrum. Reserveer plaatsen voor een muziek-, of dansvoorstelling, bekijk een toneelstuk of geniet van cabaret in Diligentia, de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui, Korzo, poppodium Paard, het Filmhuis en de Gotische zaal. Momenteel wordt er op het Spuiplein gebouwd aan een nieuw theatercomplex OCC dat in juni 2020 opgeleverd zal worden.

schouwburg-blok-def-1460x860
blok-jazzingracht-def-1460x860

LITERATUUR & MUZIEK

Op literair gebied wordt in Den Haag in januari het internationale literatuur-festival Winternachten georganiseerd en in het najaar het Crossing Border festival waar meer dan honderd schrijvers, artiesten en muzikanten van over de hele wereld samenkomen.


Het gebied rond de Bierkade, Dunne Bierkade, Groenewegje, Hooikade en Veenkade is eind augustus het decor voor het festival Jazz in de Gracht.

ONTDEK DEN HAAG


hotel-omgeving-dh-evenement1

RESIDENTIE

Normaal gesproken bevinden de parlementsgebouwen van waaruit een land bestuurd wordt, zich in de hoofdstad. Nederland vormt hierop een uitzondering. Hier wordt geschiedenis geschreven en de toekomst van onze democratie bepaald.

winkelen-def-410x201

WINKELEN

Een verblijf in Den Haag is niet compleet zonder een bezoek aan de exclusieve speciaalzaken in de vele gezellige winkelstraten die het Buurtschap 2005 en het Hofkwartier rijk zijn.

maurtishuis-def-410x201

HOFSTAD

Overal in de stad is de bijzondere band van de Koninklijke Familie met Den Haag zichtbaar. Een koninklijke wandeling langs alle paleizen en historische locaties maakt de verbondenheid van ons vorstenhuis met deze stad bijna tastbaar.

Reserveer een tafel